Beursnieuws Raamdecoratie uit Stuttgart

Wat is er nieuw op de grootse Raamdecoratie beurs van Europa?

In Stuttgart vindt elke twee jaar de woonbeurs R&T plaats welke zicht richt op producenten en assemblage bedrijven. Denk hierbij van Garagepoort tot rolgordijn en van buitenlamellen tot horizontale jaloezieën, maar de apparatuur om dergelijke producten te kunnen maken.  In 9 grote hallen staan de stands opgesteld en je moet je niet verbazen om op een dag 10 km te lopen. Zo groot zijn de afstanden er.

Nieuws

Echte nieuwe innovatieve producten waren er niet veel. Er is veel voortgebouwd op bestaande producten. Domotica en slimme apparaten waren dit jaar wel de trekkers.  Snij apparatuur wordt steeds verder gerobotiseerd maar dat betekent ook dat ze erg duur geworden zijn. Home automation vindt je ook terug in raamdecoraties. Het Nederlandse merk ‘Brel‘ stal de show door alle motoren aan te sturen met Google Home. Dit voorlopig nog wel in het Engels of Duits. Nederlands zal nog even op zich laten wachten. Dat is het nadeel van een klein land. Ook introduceerden zij een motor welke zowel met trekkoord als met afstandbediening dan wel met domotica aangestuurd kan worden.  Dat is comfort want je hebt niet per sé een afstandsbediening nodig.

Cassettes en afwerkingen voor raamtextiel

Ook hier was men wel vernieuwend bezig en zag je veel mooie metallic kasten en randen. Dat geeft bijvoorbeeld rolgordijnen meer uitstraling.  Comfort is belangrijk en het optrekken  van bijvoorbeeld een rolgordijn gaat steeds soepeler.

Stoffen

 Foto: raamdecoraties.nl

Breed is trendy.  Stoffen worden steeds breder en volgen de trend van destijds het kamerbreed tapijt. Zo vindt je veel rolgordijn stoffen van 300 cm breed en zelfs duo rolgordijn stof van 320 cm breed. Daar zullen Nederlandse bouwers van duo rolgordijnen of rol gordijnen erg blij mee zijn. Je kunt een mooier product maken.  Het maken van een lasnaad hoeft dus steeds minder vaak te gebeuren. Dat scheelt niet alleen in arbeid maar het ziet er ook nog eens veel mooier uit.