Heb je al eens aan beveiligingscamera’s rondom je huis gedacht?

Camerabeveiliging zie je steeds meer. Hoe komt dat eigenlijk?

Als je kijkt naar TV programma’s als opsporing verzocht , kom je steeds vaker beveiligingscamera beelden van particulieren tegen. De oorzaak is simpel. De politie kan het werk niet meer aan en daardoor blijven er veel zaken liggen en moet men belangrijkere zaken vóór laten gaan. De gelegenheid crimineel wil het liefst onherkenbaar blijven. Hij zal daarom sneller besluiten een woning die beveiligd is met camera’s eerder links laten liggen. Met een camera alleen ben je er natuurlijk niet. Je kunt zelf al veel doen aan het veilig maken van je huis.

Wat zijn goede beveiligingscamera’s?

De camera van tegenwoordig heeft dag en nacht goed beeld en de beelden zijn al snel HD (1720 of Full HD 1080 pixels) Let echter wel op, hoe hoger het aantal pixels, hoe minder licht de sensor per pixel kan verdelen.  de kwaliteit van een sensor voor een  5 mp camera moet daarom beter en groter zijn om goed prestaties te kunnen leveren in het donker. Een camera met infra rood licht lost dit probleem vaak op, maar het beeld is niet altijd scherp omdat infra rood op warmte reageert en zó een beeld samenstelt. De warmste plekken lichten het meest op. Je kunt dan bijvoorbeeld geen ogen meer herkennen.

Nieuwe generatie met goed nachtzicht

 Foto: beveiligingscameras.nl

Er is een nieuw soort camera dat bijzonder lichtgevoelig is en bij slechts een beetje licht goed beeld heeft in de nacht zonder het gebruik van infra rood. Het voordeel is dat je gemakkelijker personen kunt herkennen je ‘s-nachts gewoon in kleur kunt kijken. Een Starlight camera kun je ook binnen achter glas plaatsen. Er vindt namelijk geen IR weerkaatsing plaats. Je kunt zo een camera dus desgewenst onopvallend plaatsen. Let echter wel dat deze beter  zichtbaar kan zijn om een afschrikkende werking te hebben.