Creatief met paneelgordijnen

Paneelgordijnen bestaan al ca 20 jaar. Zijn ze in 2018 nog steeds trendy?

Panelen zijn functioneel voor grote ramen.  Daar hebben we er in Nederland voldoende van, veel meer zelfs dan in het buitenland.  Daarom is het ook vaak moeilijk om een geschikte raamdecoratie voor een groot raam te vinden.

Hoe werken ze

Hoe werken paneelgordijnen eigenlijk?  De werking komt in het kort hier op neer; Tegen het plafond hangt een rail. Deze kan meerdere loopvlakken hebben. We noemen deze sporen. De rail kan uit 2 tot 5 sporen bestaan waarin de panelen welke aan zogenaamde paneelwagens zijn bevestigd kunnen schuiven. Zo kan een raam van 500 cm breed wel 10 panelen tellen. Een raam van 200 cm heeft er vaak 4 en een raam van 300 cm heeft er vaak 6. De panelen kun je vrij voor het raam schuiven en ze bijvoorbeeld aan de zijkanten hangen met in het midden een opening, maar je kan ook meerdere openingen voor het raam maken.  Dit maakt dat je met panelen kunt spelen en je raam in vlakken kan indelen.

Panelen met vlakken en randen

Houdt je van rust, dan kies je uiteraard voor allemaal dezelfde panelen.  Dat is erg tijdloos, zeker als je al een drukker interieur hebt.  Houdt je echter van strak, dan kunnen panelen met vlakken juist een uitkomst bieden. Je kunt dan je favoriete kleur spaarzaam terug laten komen in de panelen conform het gezegde; de kunst van combineren is het gebruik maken van de kleuren die al aanwezig zijn. Je kunt ook heel goed met tinten werken zoals hieronder is gedaan.

Creatief en maatwerk

Het maken van dit soort raambekleding  is echt een werkje voor een vakman. Het vereist veel creativiteit en geduld om een dergelijk paneel te bouwen. Er zijn in Nederland niet veel bedrijven die dit goed onder de knie hebben. Je kunt een een kijkje nemen bij raamdecoratieshop.nl  waar je met dit soort paneelgordijnen goed uit de voeten kunt.  Zo zie je dat na ruim 20 jaar dit product nog steeds leeft onder de consument en het je interieur enorm kan verfraaien.