Raamdecoraties die de donkere dagen rond kerst aangenaam maken

Met welke raamdecoratie kun je sfeer maken tijdens de winter.

Nu de dagen kort zijn, vaak bewolkt en donker en de kerst voor de deur staat, hunkeren we meer naar sfeer en gezelligheid dan ooit.  Het interieur kan hier een hele goede bijdrage aan leveren en raambekleding al des te meer omdat het licht hierlangs de kamer binnen komt.  De toon van het licht kan veel sfeer mee nemen als het weerkaatst op meubels, wanden en vloeren.

 Bron: Raamdecoraties.nl

Welke sfeervolle raamdecoraties zijn er

Laten we eens op een rijtje zetten welke raamdecoraties over het algemeen het meest aan sfeer kunnen bijdragen en de warmste uitstraling hebben:

Houten Jaloezieën

Hout straalt van nature warmte en sfeer uit.  Nu is het natuurlijk wel afhankelijk van de tint die je kiest. Neem je hagelwit, puur grijs of zwart dan draagt dit per definitie niet derect bij aan warmte.  Neem je een echte hout kleur of warm wit, of een grijstint waar wat meer rood in zit dan kan dat juist heel sfeervol zijn.

Duo rolgordijnen

Eigenlijk is het duo rolgordijn een mix tussen een rolgordijn en jaloezie. Je kunt er het licht heel goed mee regelen. Door de warmte van textiel en omdat het textiel is, heb je meteen een goede akoestiek in huis. En dat draagt indirect bij aan een sfeervolle ruimte. Duo rolgordijnen zijn tot 300 cm breed te koop en je hebt erg veel keuze in stoffen.

Shades

Een shade bestaat uit twee laagjes vitrage waartussen textiel lamellen zweven.  Het licht komt heel mooi gebroken en diffuus binnen.  Hierdoor zijn ze erg sfeervol en komen gerieflijk over. Je regelt zonlicht en inkijk in één beweging of gewoon elektrisch. Shades zijn verkrijgbaar tot 280 cm breed.

Rolgordijnen

Met een rolgordijn kun je, mits de transparantie net genoeg is ook een mooie bijdrage leveren aan sfeer in huis. Heb je nog extra overgordijnen, kies dan eens voor een transparant rolgordijn. De impact op de kleurtoon is groot. Het licht komt heel zacht binnen.