Nazomer mode in raamdecoratie

Warm weer! Met welke raamdecoratie houdt jij de warmte buiten?

De records vliegen ons om de oren. De zomer van 2019 slaat alle records.  Met temperaturen van 40 graden kun je raamdecoratie die de warmte buiten houdt goed gebruiken.  Welke raamdecoratie kies je dan? We stellen je een aantal raamdecoraties voor waarmee je de temperatuur in huis kunt beïnvloeden.  De belangrijkste tip op warmte buiten te houden geven we je alvast. De kleur van de raambekleding aan de raamzijde bepaalt in grote mate de warmte opname.  Hoe lichter deze kleur hoe méér warmte gereflecteerd wordt. Hoe donkerder de kleur, hoe weer warmte er wordt opgenomen.  Bij de huidige trend van zwarte raambekleding is het dus opletten.

Een overzicht van warmte werende raamdecoraties:

Rolgordijnen

Met rolgordijnen haal je een voordelige raambekleding in huis.  Verduisterende rolgordijnen hebben een coating. Als deze reflecterend is, zoals een witte achterzijde, dan houden ze de warmte goed buiten. Wit neemt namelijk geen warmte op. Door de dikte en de coating houdt dit rolgordijn het graden koeler.

Shades

Shades bestaan uit twee laagjes fijn geweven vitrage waartussen stoffen lamellen zweven.  Als de shade gesloten is, heb je drie laagjes stof.  Dat isoleert.  Ook bij dit type raamdecoratie is de kleur van belang. Hoe lichter de kleur hoe minder warmte er wordt opgenomen.

Duo rolgordijnen

Deze raamdecoratie heeft twee stoflagen. Elke laag bestaat deels uit doorzichtige en ondoorzichtige stroken. Door de lagen voor elkaar te bewegen schuiven de stroken vóór elkaar en kun je het rolgordijn open of dicht zetten. Deze raambekleding is op dit moment erg populair en is ook goed geschikt om de zon buiten te houden.  Er bestaan ook verduisterende duo rolgordijnen. Deze zijn complex in drie lagen geweven.  De buitenste lagen hebben de gewenste stof kleur. Tussen deze lagen is een laag zwart garen aangebracht waardoor de stof verduisterend wordt.

Plissé gordijnen

Als je uit gaat van honingraat plissé, dan is dit één van de beter isolerende raambekledingen.  de zeskantige tunnels in de stof werken als isolator. Vaak is de buitenzijde van de plissé wit en zit er aan de kamer zijde een kleurtje. Goede reflectie en modieuze kleuren zijn in harmonie gebracht.  Een veel gekocht versie is de top down – bottom up variant.  Deze kun je zowel aan de boven als onderzijde open zetten.

Zo zie je dat er nogal wat te kiezen valt als je raamdecoratie zoekt die warmte werend is.  Dank voor de foto’s aan raamdecoratieshop.nl .  Wat was het heet in juli. Laten we hopen dat dit voorlopig niet meer gebeurd. Fijne zomer verder!